Povestea berzelor: Maghiarii din Cetariu, inflamaţi că nişte români ar fi distrus un cuib de berze

Cotidianul Bihari Napló relata săptămâna trecută, miercuri, pe o jumătate de pagină, despre un act de vandalism soldat cu moartea a doi pui de barză în Cetariu, faptă care ar fi fost comisă de nişte huligani care vorbeau româneşte.

Vandalii, după cum scria ziarul, citând săteni nenominalizaţi, ar fi ajuns în Cetariu cu un jipan, s-au urcat pe o scară şi ar fi zgândărit cuibul cu o mătură până l-au aruncat la pământ.

Nu zice Bihorel că românii n-ar avea huliganii lor, dar realitatea, după cum spun poliţiştii care au verificat pe camerele video informaţiile din ziar, este că în noaptea cu pricina n-a trecut prin zonă nicio maşină de teren, iar la cât de înalt este stâlpul cu pricina, nu se putea ajunge în vârful lui nici cu o scară proptită pe cabina maşinii.

Cea mai plauzibilă variantă este aceea că puii s-au prăpădit după ce cuibul lor a căzut doborât de furtuni. Atât doar că, sub această formă, povestea nu mai era una incitantă şi ofensatoare la adresa etniei pentru care (dez)informează Bihari Napló…

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Dorin | 22 iunie 2019 10:50

    Exista națiuni și exista etnii: țiganii si ungurii. Ce ii incita și ii ofensează, chiar nu ne interesează. Daca nu le convine sa meargă în țara lor… aaa scuze…, am uitat ca nu au țara.

  2. >> Postat de Gal Eleonora | 22 iunie 2019 10:29

    Unii etnici maghiari din Cetariu tare sint certati cu adevarul din moment ce nascocesc aceste povesti nastrusnice. Daca se inflameaza asa usor din basme, ii informam ca mai sint sperante: remedii pentru reducerea inflamatiei, care vine de la creier.