Pile la Cel de Sus: Consiliul Județean Bihor a dat 3 milioane de lei bisericilor

Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean a împărţit cu scandal 30,5 milioane lei, proveniţi din cotele defalcate de 20% din TVA şi din impozitul pe venit.

Aflaţi în opoziţie, liberalii au contestat faptul că mai multe primării de-ale lor au rămas fără finanţări ori cu finanţări infime, şi acelea de fapt cu dedicaţie pentru bisericile din comune. De altfel, cu această ocazie, cultele şi-au dovedit încă o dată puterea de manevră asupra politicienilor, în primul rând asupra primarilor, care au întocmit listele cu obiectivele de finanţat, şi apoi asupra şefilor de la CJ, care le-au ordonat şi aprobat.

Bihorel a calculat că din cele 30 de milioane împărţite pentru plata unor datorii, lucrări şi programe de dezvoltare, aproape 3 milioane s-au dus de fapt către biserici ortodoxe, reformate, penticostale, etc.

Cum celelalte probleme ale satelor sunt ca rezolvate, banii aceştia vor fi cheltuiţi pe renovarea şi construcţia de capele şi biserici, precum şi, în unele cazuri, amenajarea de parcări pentru biserici şi introducerea unor sisteme de climatizare. Că doar Bihorul, ca şi ţara, nu poate prospera dacă popimea nu se roagă pentru asta în condiţii optime…


*
*