Pedelistul Cristian Puşcaş face praf proiectul de refacere a Pieţei Unirii

Domnul Puşcaş e arhitect la bază, aşa că pare inexplicabil de ce s-a băgat în politică fără teama de a se murdări pe pantofi. Dar asta e altă treabă. Ca profesionist omul desfiinţează proiectul reabilitării centrului oraşului, numindu-l „varză a la Cluj”. Dânsul habar nu are că prin această manevră, Primăria Oradea se pune bine cu viitoarea capitală a Regiunii de Nord Vest. Mai mult decât atât, chiar şi arhitectul a fost adus din oraşul capitală de regiune. Mă aştept ca fenomenul de clujenizare să continue şi la echipa de baschet, că tot se fac schimbări masive la lot. Ar fi bine să-l aducem ca pivot pe gigantul Emil Boc.

Dar să revenim la piaţa noastră. Puşcaş îl desfiinţează pe colegul său de la Cluj în buna tradiţie a meseriaşilor care-şi fac de ruşine colegii de breaslă. Că Piaţa e urâtă, că proporţiile nu sunt păstrate, că nici culorile nu puşcă (şi cureaua lată), e posibil.

Până la urmă totul e o chestie de gust. Dar Puşcaş are dreptate când zice că toată manopera asta s-a făcut fără transparenţă şi fără a se mai dezbate public. Cum Oradea are la ora actuală 180 de mii de arhitecţi poate că ar trebui centralizate toate ideile şi alese cele care întrunesc majoritatea.

Atunci Piaţa Unirii ar arăta aşa: ca să se împace susţinătorii amplasării statuii lui Ferdinand cu iubitorii de Mihai Viteazul, se va aplasa statuia lui Ferdinand, dar pe calul lui Mihai. Mihai Viteazul va fi urcat în vârful obeliscului ca să nu vadă lumea greşelile de execuţie a statuii. Pentru mărirea suprafeţelor spaţiilor verzi se va creşte iederă pe toate clădirile iar pe balcoane se vor planta arbuşti de Tisa. Iluminatul va fi la feştilă iar pentru asta se vor găsi mereu băieţi gata să o feştelească.

Pavajul va fi în culorile roşu-galben-albastru-alb-verde să-i împace pe toţi locuitorii. În piaţă vor fi eliminaţi porumbeii şi înlocuiţi cu ciori, tot din considerente de echilibru etnic. Cele patru fântâni vor primi şi utilităţi practice. Toţi turiştii vor fi obligaţi să arunce monede în apă, banii colectaţi intrând în vistieria Primăriei.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Carp III | 23 iunie 2013 20:30

    Dar când a existat vreun lider recunoscut la PDL de proprii confraţi, care să ştie ce e aia politică ? Filip un făraş de adunat bani, Seremi un organizator de stupi pentru albine, … Ghilea un harnic constructor incompatibil, etc, etc. Puşcaş săracul încearcă şi el să iasă în faţă, în perioadele în care PDL-iştii se ascund că nu au direcţie …