Pásztor la secret: Primăria Sălard refuză să spună cine i-a ridicat căsoiul de vacanță președintelui CJ Bihor

Ce nu face un primar de comună, mai ales dacă-i din UDMR, ca să nu-l supere pe elnők-ul Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor?

Luna trecută, în baza Legii privind informaţiile de interes public, BIHOREANUL a solicitat Primăriei Sălard să comunice denumirea firmei care i-a proiectat şi a celei care i-a construit lui Pásztor căsoiul de vacanţă pe malul lacului din Sântimreu, pe vremea când acesta conducea Administraţia Bazinală de Apă Crişuri.

În loc să dea informaţiile complete, instituţia a răspuns ziarului doar pe jumătate, transmiţând că proiectarea palatului a făcut-o Romaqua, firmă de altfel furnizoare de lucrări hidrotehnice, dar nu şi cine a făcut construcţia. În motivarea refuzului, primarul Nagy Miklos a susţinut că nu deţine aceste date, ba mai mult, că informaţia ar fi confidenţială, invocând… regulile referitoare la protecţia datelor personale.

Asta chit că informaţiile despre o firmă nu sunt, evident, date personale, iar un reprezentant al Primăriei a participat la recepţia lucrărilor, ca să nu mai vorbim că beneficiarul era obligat să afişeze aceste date. Dar na, cum să-l fi supărat bietul edil comunal pe ditamai groful judeţean?!

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de Un salrdean | 15 august 2019 21:53

    Ar trebui să veniți să vedeți și ce se întâmplă cu , gazele de șist în zona Sălard, nu ne anunță nimeni, numai vedem panglici și ceva dispozitive pe terenuri + o grămadă de mașini (mașini de teren) cu numere de Serbia și Timiș. Ar trebui sa incepeti ceva articole în legătură cu asta , sa se informeze bihoreni, nu cumva sa se încerce o mușamalizare.

  2. >> Postat de Gal Eleonora | 14 august 2019 09:24

    Cite mosii si palate din bani de la buget.