Oradea ia Paleul: Municipiul intră cu forţa în comuna vecină

În vreme ce consilierii UDMR se zbat să torpileze unirea Oradiei cu Sânmartinul, primarul Ilie Bolojan a reuşit să intre cu forţa în comuna… Paleu.

În urma refacerii unor hărţi cadastrale din jurul Oradiei, o instanţă judecătorească a decis că 100 de hectare de teren trebuie să revină municipiului în detrimentul comunei Paleu. Practic, o bună parte din terenul de la serpentine la cartierul lui Raita va trece „pe numele” Oradiei.

Dar UDMR-iştii pot sta liniştiţi: comuna va pierde prea puţină populaţie, pentru că zona e formată mai mult din livezi, iar localnicii împroprietăriţi aici de-a lungul timpului de Primăria Paleu îşi vor păstra în continuare terenurile pentru că municipalitatea refuză să se înhame la o sumedenie de alte procese cu rezultate incert. Ajunge că va strânge banii din impozitele pe terenuri!

Bihorel îi sugerează lui Bolojan să mai agonisească pentru Oradea câteva sute de hectare şi de prin Borş, Cetariu sau Biharia, şi atunci precis se lasă cu stenturi la inimă pentru cei care urăsc Oradea Mare.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de David | 30 iunie 2014 12:13

    foarte bine face. Sper sa acapareze si Diosig-ul. Degeaba va zbateti oameni buni pentru ca Bolojan vrea binele orasului si nu a buzunarului lui.