Opoziţie de-al dracului: De ce refuză președintele Senatului Universității construirea unui nou cămin pentru studenți

În timp ce Universitatea din Oradea o duce tot mai greu cu banii, preşedintele Senatului universitar, Sorin Curilă, îşi permite extravaganţa de a refuza 2 milioane euro pe care Primăria era dispusă să le investească în construirea unui nou cămin studenţesc.

La final de an, Curilă a refuzat în două şedinţe consecutive să supună votului parteneriatul cu municipalitatea, motivând că Universitatea doar administrează terenul, deţinut în proprietate de Ministerul Finanţelor.

Deşi primarul Ilie Bolojan s-a dus personal să le explice avantajele parteneriatului, cu care mulţi senatori au şi fost de acord, Curilă s-a opus vehement votării. Bihorel a aflat şi de ce: o face montat de senatorul PSD Florian Bodog, pe care l-a susţinut la alegerile din 2016 pentru funcţia de rector, dar şi de către decanul Facultăţii de Medicină, Adrian Maghiar.

Bodog i-ar fi cerut lui Curilă să nu accepte nicio propunere din partea duşmanului Bolojan, iar Maghiar se teme că, în baza parteneriatului, Primăria ar putea pretinde imobilul FMF din Piaţa 1 Decembrie. „Tălpile” l-ar putea agasa atât de serios pe primar încât să renunţe să mai investească un leu în Universitate. Şi-atunci să vezi viitor glorios la Sorbonica…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de DeDSeC | 12 ianuarie 2019 11:32

    Pe urmă ne mai miram de ce pleaca tineri din țară. Cand vezi ca interesul față de viitorul tinerilor din acest oraș ii zero si sunt victima intereselor politice nu mai ai ce face alt ceva decât să te iei sa pleci. Oricum mulțumim ambelor partide politice ca isi baga bete una la alta în roata. Si la final tot eu fraierul care merg si lucrez ca sa le plateasca la ăștia taxele tot am de suferi ca nu am condiții unde sa învăț. Multumim partidelor!

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale