Onoare la secret: Un universitar din Oradea, decorat de președintele Iohannis

Acuzat că numai relele le vede la Sorbonica, lucru de altfel fals, Bihorel le oferă universitarilor orădeni o dovadă că le remarcă şi pe cele bune.

Ca dovadă, iată, îi anunţă că un confrate de-al lor a primit o importantă distincţie, despre care ei habar nu au. La finalul lunii noiembrie a anului trecut, unul dintre profesorii Facultăţii de Ştiinţe Economice, Mihai Berinde, fost preşedinte al Consiliului Concurenţei şi fost secretar de stat în diverse ministere între anii 1994-2000, a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler.

Acordarea distincţiei a fost prilejuită de împlinirea a 20 de ani de activitate a Consiliului Concurenţei, chiar dacă în 2007 orădeanul a plecat de la şefia instituţiei cu scandal, demisionând într-o perioadă în care numeroase companii câştigau procesele împotriva acesteia, ceea ce a făcut ca statul să returneze amenzi uriaşe stabilite de oamenii din subordinea lui Berinde.

„Cavalerul” s-a mai remarcat şi pentru faptul că a strâns o avere de invidiat, chiar dacă a lucrat doar la stat. Cum rar se întâmplă ca universitari orădeni să fie decoraţi de preşedintele ţării, poate tocmai din pricina detaliilor biografice de genul acesta nu s-a mai lăudat acum Universitatea cu el…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de hajdubihorel | 24 ianuarie 2018 12:37

    „Acuzat că numai relele le vede la Sorbonica, lucru de altfel fals”
    🙂