Olosig are două variante: Mihai Viteazul sau Olosighescu

În Oradea se dau lupte grele de stradă. Şi de parc. Bajor Andor a căzut la datorie după ce locatarii de pe strada ce urma să poarte această denumire au făcut o plângere la Primărie.

Acum şi Olosigul, una din cele mai vechi denumiri ale oraşului, e pe cale să dispară, numele parcului din Rogerius urmând să devină Mihai Viteazul. Cum şi Velenţa sună aiurea, eu zic că ar trebui botezată mica Veneţie (poate mică şi neagră ar fi mai potrivit, să fie în ton cu băştinaşii ce o populează).

Pe aceste teme, am vrut să cer şi părerea unor reprezentanţi importanţi ai minorităţii maghiare. Să vedem, deci.

Rozica Birău, ex-viceprimar: Hat denumirea de Olosig, Tokai şi Rheday trebuie musai să înlocuim că nu poate românii să pronunţe? Dacă nu poate să pronunţe atunci de ce se pronunţă cu privire la asta denumiri?

Sandu Micu, vice la CJ: Dacă ar fi după mine la toate cartierule aş pune numele de Luceafărul numai să lase pe mine să dau teren de construcţie la şantierişti.

Vasile Capitalistu, ex episcop reformat: Asta genocid de stradă trebuie pârât la Uniunea European. Văzut cu ochii de la mine cum tăbliţă cu denumire unguresc fost dat jos de pe perete şi venit aia orădean cu pălărie şi dus la fiare vechi.

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de ocsi | 23 iunie 2013 21:29

    nu te cunosc numacunosti dar as vrea doua lucruri sa vad certificatul de nastere al lui bihorel si daca imi dai un argument de ce trebuie renumit acest parc care pentru toti care sau nascut in aici

  2. >> Postat de Carp III | 23 iunie 2013 20:23

    Când consilierii judeţeni se chinuiau să pronunţe numele teatrului maghiar aţi râs de ei !?!