O hotărâre care te lasă ca la dentist…

În sfârşit Ministerul Sănătăţii a găsit sursa risipei în sistemul medical. Nu medicamentele scoase pe pacienţi morţi încă din primul Război Mondial şi nu bolnavi închipuiţi care figurează fictiv prin spitale prăduiesc anemicul buget la Sănătăţii.

De vină sunt copiii care-şi tratează carile şi bătrânii ce spoliază Statul cu protezele lor. Iniţial am dorit să merg la ministrul Sănătăţii să-i ofer un cocktail. Molotov, dacă se poate. Apoi mi-am dat seama că, de fapt, omul are dreptate. La ce le trebuie dinţi bebeluşilor? Păi, să fie ei sănătoşi, n-ar vrea cumva să le facem şi implanturi pe banii poporului?

Dar hai să lăsăm bebebluşii şi să ne revoltăm împotriva bătrânilor. La ce le trebuie dinţi acestora? Că şi aşa se plâng că din pensie nu-şi pot cumpăra mâncare pe săturate. Dacă n-ai bani de mâncare nu mănânci, dacă nu mănânci n-ai nevoie de dinţi. E la mintea ministrului.

Nici cu protezele nu se mai poate continua în halul ăsta. Risipă totală! De ce să aibă fiecare bătrân proteză? Eventual, Statul ar putea sponsoriza o maşină de tocat la 10-20 de pensionari, pe care să o folosească împreună. Măcar mai şi socializează că de când nu mai sunt cozi se văd tot mai rar.

Prin asemenea metode se asigură totodată şi liniştea în ţată. Chiar dacă poporul mai are un dinte împotriva guvernanţilor acesta s-ar putea să fie ultimul.


*
*