Retrospectiva săptămânii: Veşnicul comandant al Aeroportului e trist pentru că trebuie să lucreze

Luni

De Ziua Oraşului, Smiley a întârziat „decât” patru ore. „Mă, tu ai ceas sau clepsidră?”. „Am probleme, nu vezi că de aia nici nu prea cânt, ca să-mi protejez coardele. Nu alea de pe scenă, ci coardele vocale”. „Ai întârziat pentru că ai rămas cu maşina în pană?”. „Nu, dar până la voi am cântat la o nuntă la Dej, la un botez la Cluj şi la un avort în Aleşd”.

Marţi

Vio către Ghiusi: „Ai văzut că Primăria îi premiaiză pe cei care stau cu muierea 50 de ani captivi în căsnicie?”. „Mai bine mă lipsesc de banii ăştia”. „Păi da, că la ce muieri ai avut până acum nu de Nuntă de Aur vei avea parte, ci de una din Fier Beton”.

Miercuri

Nae poliţistul în misiune: „Am găsit individul care a vandalizat automatul de bilete OTL”. „Putem afla ce om e?”. „Păi, după ce l-am anchetat, ăsta om nu va mai fi în veci. Dar, totuşi, nu vreau să-l băgăm la pârnaie”. „Ţi-o fi milă de el”. „La cât creier are… A smuls ecranul crezând că dacă-l duce acasă poate vedea meciurile ca la televizor”.

Joi

Se pare că banii pentru pista Aeroportului vor veni, aşa că somnul comandantului va fi tulburat. „Ăştia te stresează în prag de pensie?”. „În prag de pensie am fost eu de când m-am angajat”. „Nu te temi că te zboară şefii de la Consiliul Judeţean?”. „N-au ei sânge în instalaţie pentru asta. Şi nici instalaţie, de fapt”.

Vineri

Prefectul i-a trântit lui Bolovan o Hotărâre de Consiliu Local. „Nu pot lăsa CET-ul să aibă monopol la încălzire, mai ales că jumătate din cetăţeni au decis să nu se mai încălzească central, ci local, cu trăscău”. „Şi ce trebuie primarul să schimbe la HCL?”. „Să-i lase pe oameni să aleagă ce tip de tărie să folosească pentru încălzire”.

Sâmbătă

Laci bacsi a fost ales preşedintele maghiarilor nervoşi din Ardeal. „Ai avut emoţii la alegeri?”. „Ca Kossuth la Revoluţie”. „Noutăţi?”. „Da, una foarte importantă: am renunţat la cererile pentru autonomie”. „Bravo, ţi-a venit mintea la cap”. „Acum vrem să ne unim cu patria mamă!”.

Duminică

PNL-iştii au decis: senatorul Câine Rău a scăpat cu faţa curată. Dar numai cu faţa.


*
*