O casă cu plasă

Ce frumos arată Piaţa Unirii! Dar până la urmă farmecul nu este dat nici de calul lui Mihai Viteazul, nici de decoraţiunile de pe Palatul Vulturul Negru. Ci de plasele puse pe mai amărâta clădire unde funcţionează o farmacie…

Cu excepţia unei clădiri aflate la capătul pieţei, rămasă încă nerenovată, doar casa cu plasă mai aşteaptă canciocul şi mistria. Dacă îi veţi întreba pe slujbaşii de la Primărie, lăsarea casei în mizerie se datorează precis vreunui nebun de la etaj, pe care nu-l interesează că cel de la parter e inundat cu dejecţiile refulate din pivniţă. Sau că principala vinovată e vreo nebună de la parter căreia nu-i pasă că vecinului de la mansardă îi plouă în apartament ori că tencuiala e prăbuşită.

Dacă Primăria îi burduşea în timp cu amenzi pe locatari, aşa cum spune legea, aceştia probabil ori ar fi reparat casa, ori ar fi demolat-o. Dacă nu eşti în stare să dai o zugrăveală, bagă, tată, buldozerul în dărăpănătură!

Propun ca ghizii care prezintă monumentele din Piaţă să explice turiştilor că plasele de pe casă sunt o genială idee arhitectonică ce vrea să scoată în evidenţă frumuseţea clădirilor aflate în autodemolare.


*
*