Profesorul de beţie: Un dascăl al Universităţii din Oradea s-a dus beat la facultate şi a căzut pe scări

La Universitatea din Oradea, unii dascăli dovedesc că au tărie de caracter. Sau măcar tărie. Un exemplu elocvent este şeful de lucrări Octavian Berchez, inginer agronom la Facultatea de Protecţia Mediului, care s-a dus la şcoală cu o alcoolemie pentru care ar putea fi invidiat şi de campionii din Vaslui: 2,9 la mie!

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a fost descoperit cu alcoolemia-record graţie propriei prostii: pe 12 februarie, în plină sesiune, fără să aibă însă vreo examinare cu studenţii, s-a dus beat la facultate şi a căzut pe scări.

Căzătura a fost gravă, profesorul fiind transportat în stare de inconştienţă la spital, unde, făcându-i-se analize, i s-a stabilit şi alcoolemia. Cum există un Dumnezeu al beţivilor, Berchez a scăpat totuşi uşor, cu capul spart şi nişte vânătăi.

În schimb, Universitatea îl cercetează disciplinar pentru isprava sa, mai cu seamă că, spun unii colegi, n-ar fi fost pentru prima oară când a venit băut la serviciu. Doar că dăţile trecute a ţinut cât de cât drumul drept…


*
*