Niţă şi Ioniţă: Directorul general al Companiei de Drumuri, prezentat ca… femeie

Încurcătură pe cât de nostimă pe atât de jenantă vinerea trecută la Prefectura Bihor, gazda unei conferinţe de presă susţinute de ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, şi de – conform numelui afişat pe cartonul etalat pe masă – „Ştefania Niţă – Director General CNAIR”.

În momentul când fiecare oficial a luat loc pe scaune, s-a constatat că între aceştia nu se afla nicio doamnă, ba mai mult, şeful Companiei de Drumuri s-a dovedit a fi un ditamai purtătorul de barbă, pe nume… Ştefan Ioniţă. În doar câteva minute, funcţionarii au făcut cuvenita rectificare, aducând un alt carton, pe care numele a fost trecut cu sexul şi în forma corectă, ceea ce, desigur, e notabil.

Nu acelaşi lucru se poate spune, însă, despre mai-marii judeţului, care susţin că tot fac demersuri pe lângă conducerea Companiei, pentru modernizarea drumurilor naţionale din judeţ şi reluarea lucrărilor la ciotul de autostradă, dar – iată! – nu prea ştiu dacă au purtat discuţiile cu Ştefania ori cu Ştefan, cu Niţă sau cu Ioniţă.

După atâtea promisiuni, ce mi-e Tanda, ce mi-e Manda: dacă foştii şefi ai CNADNR nu s-au ţinut de promisiuni, de ce şi-ar bate capul s-o facă actualul boss al CNAIR?…


*
*