Matea vs Micula: Fostul redactor şef al Crişanei şi-a bătut foştii şefi în instanţă

Ex-redactorul şef al cotidianului Crişana, Dan Matea, şi-a bătut foştii patroni, pe celebrii oameni de afaceri Ioan şi Viorel Micula. E adevărat, în instanţă, unde a cerut şi a obţinut plata drepturilor salariale de care a fost privat, zicea el, pe perioada cât a lucrat pentru cei doi.

Concret, miza a fost contravaloarea compensaţiei băneşti echivalente cu două salarii de bază pe care patronii ar fi trebuit să i-o achite în momentul în care l-au „restructurat”, un spor de fidelitate în cuantum de 25% din salariile primite în perioada 2009-2012, banii pe concediile neefectuate în aceşti ani, plus un spor de 100% pentru 58 de zile lucrate în sărbătorile legale.

Totul însumat şi actualizat cu indicele de inflaţie de la data scadenţei până la plata efectivă a sumelor, după cum a stabilit instanţa. Bihorel nu are idee cât e suma, dar trebuie să se strângă un purcoi de bani.

Singura pretenţie pe care judecătorii i-au respins-o lui Matea este obligarea foştilor patroni de a-l reangaja, chestiune pe care, oricum, fostul redactor-şef nu şi-o doreşte. Nu de alta, dar acum lucrează de cealaltă parte a baricadei, pentru niscai politicieni de culoare portocalie.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Maria | 10 decembrie 2013 15:43

    „Bihorel nu are idee cât e suma, dar trebuie să se strângă un purcoi de bani.” Daca nu aveti idee despre ce suma e vorba, de unde stiti ca ar fi, totusi, „un purcoi de bani” ??? Hop si voi sa va dati cu parerea, desi HABAR N-AVETI DESPRE CE VORBITI !!!