Maşina, bat-o vina! Colectorii de taxe colectează şi zgârieturi cu Loganul Primăriei

Când primarul Ilie Bolojan a alocat anul trecut o maşină Serviciului Executări Silite, pentru ca funcţionarii să renunţe la trimiterea de somaţii de plată fără niciun efect şi să bată direct la uşile rău-platnicilor, angajaţilor municipalităţii li s-a părut o idee bună.

Teoretic, asta înseamnă deplasări mai rapide şi o eficienţă mai mare. Când edilul a dispus inscripţionarea Loganului, însă, funcţionarii au început să aibă presimţiri la fel de negre ca maşina primită. Iar premoniţia s-a adeverit.

Chiar şi dacă n-ar fi inscripţionată cu mesajul „Primăria Municipiului Oradea, Impozite şi Taxe”, maşina executorilor Primăriei tot ar fi recunoscută de la o poştă: e cea mai zgâriată, buşită şi frecată din tot parcul auto al instituţiei!

Imediat ce scoate un far în stradă, Loganul „impozitelor” e şicanată în trafic, ţinut la coadă în intersecţii de câte ori nu are prioritate şi blocat în parcări, iar dacă e lăsat între blocuri până îşi fac bugetarii munca de teren se alege cu o mulţime de zgârieturi. Dat fiind statutul maşinii, reprezentanţii municipalităţii nici nu îşi bat capul să o mai vopsească. Ar fi o cheltuială inutilă…


*
*