Mărțișor ca-n Bihor

Dacă s-ar da mărțișoare și bărbaților, am avea surprize să constatăm cam ce simboluri ale primăverii ajung în pieptul personajelor principale ale județului. Hai să vedem despre ce fel de mărțișoare ar fi vorba.

1. Ilie Bolojan ar primi 100 de mărțișoare, câte unul pentru fiecare proiect pe care vrea să-l facă în anul Centenarului.

2. Indiferent ce mărțișor ar purta în piept Mircea Mălan, acesta ar trebui să fie oferit de directorul tehnic din primărie, Mircea Ghitea.

3. Pasztor Sandor ar primi din partea angajaților un mărțișor care obligatoriu ar avea un șnur deosebit. Adică, pe lângă alb și roșu ar avea și un fir verde.

4. Ioan Mang n-ar accepta decât un mărțișor de la Ana Maria Tiron, după ce aceasta l-a purtat la pieptul ei câteva săptămâni.

5. Cornel Popa ar fi cadorisit cu un mărțișor reprezentând o cruce pe care e montat asul de dubă.

6. Traian Bodea ar primi doar șnurul sau mai exact ștreangul, de la colegii din ALDE care l-au executat de curând.

7. Szabo Odon n-ar accepta niciodată un mărțișor pentru că nu e obicei unguresc.

8. Rectorul Constantin Bungău ar refuza mărțișorul, el preferând să poarte cravate.

9. Domnul doctor Florin Bodog va primi o brancardă să vadă lumea cum a fost el nevoit să tragă targa pe uscat cât timp a fost ministru.

10. De 80 de ani de când conduce aeroportul, Gheorghe Pasc primește anual de la subalterni ca mărțișor un avion, dar tot nu zboară din funcție.


*
*