Lucia Varga vrea să dea din mâini în Parlamentul European

Un oficial de la Parlamentul European povestea că dacă vrea să facă linişte în grupul eurodeputaţilor români, îi leagă de mâini. Bieţii oameni sunt puşi atunci în imposibilitatea de a mai vorbi între ei, ştiut fiind că cei mai mulţi – vezi cazul EBA – au probleme nu doar cu limbile străine, ci şi cu cea maternă.

O veste care ar face să roşească orice liberal bătrân ne-a adus la cunoştinţă că doamna Lucia Varga candidează la un post de europarlamentar. Cum domnia sa stăpâneşte suficient de bine o limbă străină, mai exact limba română, alegerea mi se pare foarte inspirată.

După o carieră viguroasă şi fructuoasă în domeniul apei, bălţilor şi pădurilor, doamna deputat se poate retrage la pensia aurită de la Bruxelles.

Postul vine ca o compensaţie deoarece nu a putut să-şi pună în aplicare proiectele de la minister pe motiv de ieşire la de la guvernare. În plus, plecarea la Bruxelles o fereşte de întâlniri neplăcute cu orădenii care-i arată obrazul când se plimbă pe malul spart al Crişului Repede.

Pentru ca Lucica să-şi perfecţioneze „romgleza” în Belgia trebuie să ajungă pe un loc eligbil. Aici însă treaba se complică, pentru că bihorenii, oricât ar fi ei de liberali în cuget şi-n simţiri, nu iartă şi nici nu uită.


*
*