Liderii udemeriști salvează Oradea

Au apărut panouri cu mobilizatoare îndemnuri udemeriste: „Salvăm Oradea! De București. Taxele noastre să îmbogățească Ardealul. Nu Capitala”.

Când am citit textul, inițial am crezut că tripleta de la conducerea UDMR are nevoie de salvări. Și că de fapt doar dintr-o greșeală textul nu a ieșit așa: „Salvări la Oradea. De la Capitală”.

Cum dracu’ alde Cseke, Szabo și Pasztor să salveze Oradea de București când ei, împreună cu vasalii lor, iobagii Ianoș Mang și Bodea Traian, nu au reușit să salveze capitala județului de liberali? Mesajul, care clar îndeamnă la separatism, e la limita penalului.

Până la urmă politica bugetară se face la București, iar orice guvern responsabil este obligat să dea bani în plus în locurile unde oamenii o duc mai rău, adică prin Moldova și Secuime. Sfatul meu este ca atunci când mai lansează mizerii de campanie, liderii udemeriști să-și ia consilieri buni vorbitori de limba română.

Nu de alta dar o să pățească precum Pazstor care, referindu-se  la aeroport, declara pompos: „Deschidem spre Europa”. Ce deschidem, Sanika? Fermoarul?


*
*