Liber la hoţie: Circuitul şpăgilor din ARR Bihor, din nou în siguranţă după demiterea lui Ioan Curpaş

La Autoritatea Rutieră Română, mai cunoscută ca ARR Bihor, penalii au triumfat. După cum se ştie, acum câţiva ani DNA a întocmit dosare penale pentru şapte angajaţi, pe motiv de luare de mită, cei implicaţi bănuindu-l de turnătorie pe şeful de atunci al instituţiei, Ioan Curpaş.

Dar, deşi regulamentul intern al ARR zice că angajaţii trimişi în judecată trebuie destituiţi, toţi cei şapte prestează în continuare la „firmă”, cu micile pauze când merg în instanţă în boxa inculpaţilor. Odată cu venirea liberalilor la putere, Curpaş a  devenit un simplu slujbaş, în locul lui fiind paraşutat un afacerist de cămin cultural din Bunteşti, Alin Peti.

Şi, cum circuitul şpăgilor putea fi periclitat de nesigurul Curpaş, acestuia i s-a desfăcut peste noapte contractul de muncă, pe motive inventate, numai pentru a fi zburat din instituţie.

Socoteala şmecherilor din ARR a fost simplă: mai mult ca sigur omul va primi în justiţie salariile restante cuvenite, dar de plătit le va plăti statul. Şi-n tot acest timp transportatorii vor putea fi mulşi de penalii rămaşi pe baricade, fără teamă că vor apărea defecţiuni în sistem.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Carp III | 25 mai 2013 14:22

    Socoteala lui Bolojan care i-a matrasit pe toti cei care au lucrat pe la primarie in vremea lui Filip a fost aceeasi ? Adica despagubirile castigate de cei demisi prin diverse instante le platim noi, oradenii care am votat o schimbare de management in 2008 ? Adica tot contribuabilii raman prostii urbei ? Daca e asa, atunci sa ramana primarul cu banii iar noi cu paguba, dar sa-i stea in gat pana o sa spunem noi … pas jigodie hoata !?!