Ortografia ASCO: Arina Moş vânează greşelile gramaticale ale angajaţilor

Angajaţii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea îşi trăiesc a doua copilărie. Mai rău ca la şcoală sau ca pe vremea comunismului, funcţionarii intră în biroul directoarei Arina Moş doar dacă sunt chemaţi, discută numai problemele despre care sunt întrebaţi şi părăsesc instituţia în timpul programului doar cu înştiinţarea directoarei.

Funcţionărimea a trăit un adevărat şoc în urmă cu două luni, când adresele redactate de angajaţii ASCO şi trimise spre contrasemnare de către directoare au început să fie returnate iniţiatorilor corectate, ca la clasă, cu pix roşu.

Arina Moş sesizează pe actele subalternilor greşelile de ortografie, punctuaţie şi exprimare, după care le dă la refăcut, emitentul trebuind să se prezinte ulterior la verificări, spre comparaţie, atât cu exemplarul corectat, cât şi cu cel „în curat”.

Pentru a înţelege mai uşor erorile făcute. Poate situaţia ar fi de râs dacă pe biroul directoarei nu s-ar fi adunat deja tomuri de hârtii „cu roşu”, semn că unii angajaţi ai ASCO ar trebui să mai dea pe la şcoală, iar cine n-a învăţat în copilărie ar fi bine să o facă măcar la seral…


*
*