La Sorbonica se moare, dar nu se predă

Gata, s-a stabilit! Senatul Sorbonicii a refuzat restructurarea, motiv pentru care se poate calcula deja ora exactă când se va pune lacăt pe firmă.

Ecuaţia e simplă. Dacă se fac restructurări, unele facultăţi scapă şi vor funcţiona bine mersi. Dacă nu, toate vor trebui închise pentru că nu e firesc şi nici posibil ca o instituţie să aibă 190% din buget păpat de salarii.

Aşa cum am prevăzut, dictatura mediocrilor s-a impus din nou. Şi cine sunt cei care au refuzat un gest de bun-simţ? Super-profesioniştii de la Ştiinţe Economice şi liota de candidaţi la premiul Nobel de la Medicină.

Poate se mai pot lua ceva măsuri de salvare dacă:

1. Taxele de şcolarizare de la Sorbonica vor fi egale cu cele de la sora mai mare Sorbona.

2. La fiecare examen studenţii vor trebui să cotizeze 100 de euro pentru profesor, lucru ce le asigură totodată şi promovarea. Experimental acest procedeu este deja aplicat la Facultatea de Stomatologie.

3. Chiar dacă Sorbonica se închide, Primăria va trebui să le asigure dascălilor aceleaşi venituri până la vârsta de pensionare, fiindcă ar fi păcat ca aceste genii academice să se întoarcă la meseriile de bază în agricultură şi zootehnie.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Carp III | 20 iunie 2013 10:13

    Un conducător de instituţie care nu are noţiuni elementare privind managementul centrelor de profit (facultăţile componente în acest caz cu specialităţile lor cu tot, unde profitul poate fi chiar zero dar nu mai puţin), nu are ce căuta în fruntea Universităţii. Prostovanul a răspuns unei jurnaliste, când l-a întrebat de taxele mari de la medicină, nu că trebuie acoperite cheltuielile şi dacă se poate să mai pună de un fond de dezvoltare, ci că aşa e în toată ţara, la toate facultăţile de profil. Cât de tembel poţi fi să răspunzi aşa la o întebare specifică, măsurabilă, adaptabil la concret, cu rezultat aşteptat şi având un termen bine definit !?!