La foraje, înainte! Stema Bihorului putea avea şi alte simboluri… originale

Aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit de curând, Academia Română cere schimbarea stemei Bihorului, după ce un profesor orădean a descoperit că pe simbolul heraldic al judeţului, realizat în anii ’90, imnul României e scris în alfabet grecesc. Bihorenii nu trebuie totuşi să se ruşineze prea mult, pentru că situaţia putea fi şi mai gravă.

Conform arhivelor Consiliului Judeţean, răscolite de Bihorel, minţile geniale care conduceau pe atunci au avut idei care mai de care mai originale: în timp ce unii propuneau ca stema să conţină ştergare, alţii ţineau cu tot dinadinsul ca ea să prezinte o sondă de petrol

În final, spre aprobarea Guvernului a plecat o variantă asemănătoare cu cea de azi, având în plus o floare de nufăr, care s-a pierdut pe drum, iar pe hrisov nişte simboluri fără noimă, pe care nu se ştie cine le-a înlocuit cu imnul „grecesc”.

Bănuit de ispravă e un membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, probabil mare iubitor al culturii elene, de vreme ce a încercat s-o promoveze chiar şi unde nu-i era locul…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Carp III | 14 mai 2013 17:25

    Profesor oadean facut la Scoala de Vara de pe Armatei Romane, colt cu cimitirul. La ei chirilica e greaca iar greaca e o limba depasita economic chiar si de primul dintre bihoreni.