La Festivalul Vinului chimiştii au descoperit vagi urme de vin făcut din struguri

Din an în an Festivalul Vinului este tot mai jalnic. În primul rând pentru că locaţia aleasă, platoul din faţa Sălii Sporturilor, este mai potrivită pentru Ziua Minerului nu pentru sărbătoarea podgorenilor.

Apoi pentru că anul ăsta s-a ajuns la performanţa ca nicio podgorie să nu fie reprezentată la eveniment. Prin urmare s-a comercializat aşa numitul vin la pastilă, denumit aşa pentru că e făcut din chimicale iar după ce-l bei ai nevoie de pastile să nu-ţi crape ţeasta. A mai fost un stand cu vin din paie şi cam atât.

Unde-s vremurile în care Festivalul se ţinea în Parcul de la Muzeu iar firme de prestigiu se întreceau în atragerea muşteriilor? Dacă propietarii de vii nu s-au obosit să vină anul acesta, organizatorii puteau să-i aducă pe cei din Moldova, că şi aşa vinul lor face floare din cauză că ruşii au trecut exclusiv pe vodcă genocid. Ori, dacă tot nu suntem în stare să facem o serbare ca lumea, propun ca de acum înainte festivalul să se ţină la groapa de gunoi şi să se consume exclusiv lichid de frână.


*
*