La Chișcău puteți vedea ursul Roentgen

Veste bună pentru cei care nu au bani pentru radiografii! Cu numai 8 lei poți merge la Peștera Urșilor de la Chișcău, unde nivelul radiațiilor e atât de mare că și la cinci zile după ce ai ieșit din grotă tot îți mai luminează sprâncenele.

Specialiștii din Cluj – să sperăm că nu tot atât de dibaci precum cei din Marea Britanie – au constatat că nivelul radiațiilor este extrem de ridicat, motiv pentru care se recomandă schimbarea periodică a  ghizilor, înainte ca acestora să le cadă părul din nas.

Oamenii de știință din Cluj nu înțeleg un lucru. Întreaga zonă cuprinsă în arealul Beiușului are niște particularități cu care băștinașii s-au obișnuit. Oamenii locului nu suferă din pricina radiațiilor sau a altor influențe ale zonei. Mai mult, s-a constatat că dacă-i scoți din mediul natural, apar adevăratele probleme.

Așa că, dragi turiști, nu zăboviți mult prin zona crepusculară, dar lăsați localnicii în pace, că ei și acum dorm în case făcute cu pietre scoase din mina de uraniu de la Băița și n-au nimic, chiar dacă întorc peste cap orice contor Geiger-Muller aflat la mai puțin de 2 kilometri distanță.


*
*