Retrospectiva săptămânii: Odeon era tare neliniştit

„Anul trecut  a fost anul lui Ady Endre. Anul acesta e cazul să-l serbăm pe marele arhitect Rimanoczi junior”. „Păi hai să-l comemorăm!”. „Mă deranjează că cei din Primărie dorm în bocanci şi nu se preocupă de eveniment”.

Luni

Prostituatele de pe Centură, în al nouălea cer de Revelion. „A sosit şi clipa răzbunării!”. „Aveţi de gând să-i jupuiţi pe cei care v-au necăjit tot anul?”. „Nici chiar aşa. Dar de Anul Nou tot românul vrea să aibă pe masă un peşte. Abia aşteptăm să-l vedem şi pe al nostru pe masă. Rece, dacă sFe poate”.

Marţi

Patronul firmei care a asigurat focurile de artificii: „Semne bune anul are! Am făcut deja economii de 2.000 de euro. Trebuia să puşc 100 de kile de artificii dar, când am văzut ce ceaţă e, n-am detonat decât jumătate. Oricum nu se vedea mai nimic din cauza condiţiilor atmosferice. În plus, mulţi erau atât de  bătoci că nici dacă le puneai artificii pe retină nu se prindeau că a sosit Anul Nou”.

Miercuri

Vio către Ghiusi. „Te-ai uitat la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena?”. „M-am uitat, dar mai mult m-am enervat că n-o să ajung niciodată să pot face rost de un bilet”. „Da’ ai văzut că făceau reclamă la ceasurile alea Rollex, care costă cât apartamentul meu?”. „Am văzut şi asta. Cred că doar când Filarmonica va face reclamă la berea Servus oi ajunge şi eu la concert la Viena”.

Joi

Odeon, neliniştit. „Anul trecut  a fost anul lui Ady Endre. Anul acesta e cazul să-l serbăm pe marele arhitect Rimanoczi junior”. „Păi hai să-l comemorăm!”. „Mă deranjează că cei din Primărie dorm în bocanci şi nu se preocupă de eveniment”. „Dar când aveaţi o viceprimăriţă nu se dormea în bocanci?”. „Nici vorbă. Se dormea cel mult în pantofi cu tocuri”.

Vineri

S-a interzis fumatul pe malul piscinelor din Băi. Administratorul a dat explicaţii. „Toţi au venit să dea jos kilele acumulate de sărbători. Din acest motiv apa devenise unsuroasă, de consistenţa uleiului, aşa că nu am vrut să riscăm. Mai ales că mai aveam nişte muşterii din Moldova care, după o săptămână de troscălit, erau deja inflamabili”.

Sâmbătă

Cinemaul intră în renovare, după care se desfiinţează. „E ca şi cum ai da radioul mai tare şi apoi l-ai stinge”, am comentat eu cu şeful de la filme. „Nu intra în panică, vine altă firmă, cu alte filme”. „Nu de filme mă îngrijorez. Dar sper să bage la bar şi şaorme, că de popcorn m-am săturat”.

Duminică

Ce ţi-e şi cu zvonurile astea. Dacă un bărbat slăbeşte brusc ori are cancer, ori amantă…


*
*