Jăndarii, brațul înarmat al partidului

Un tânăr merge la un meci de baschet. Își ia bilet, dar e bruscat de jăndari pe motiv că are un tricou pe care scrie: „fără penali în funcții publice”.

De aici tragem două concluzii: unii jandarmi știu să citească şi nu toți înțeleg exact despre ce e vorba. Legea spune că nu se poate merge la manifestări sportive sau culturale cu tricouri ce au mesaje obscene. Dar dacă stau bine să mă gândesc ce o fi fost în mintea organului cu pulanul, acesta a avut dreptate.

El, când a citit, sau i-a citit colegul mai instruit, a auzit cuvântul penal. Or, evident, la mintea jandarmului, acesta este un termen injurios. Este combinația perversă și urâtă a cuvintelor penis și anal. Bravo, braț înarmat al țării, pentru vigilență!

Mă și mir că nu vă pensionează Statul de cum ați ieșit din maternitate, că ar fi păcat ca asemenea podoabe de indivizi să se streseze cu cititul la locul de muncă. Eu propun și alte măsuri pentru a păstra puritatea roșie a poporului:

1. Se interzic și tricourile cu numere pentru că nu toți jăndarii sunt specialiști la matematică.

2. Toți cei care poartă tricouri cu inscripții în limbi străine sunt obligați să și le sfâșie, că organele nu sunt obligate să știe vreo limbă străină.

3. Pentru operativitate, toată lumea – inclusiv femeile – va veni la meciuri la bustul gol, ca să nu mai fie niciun echivoc (echivoc e tot un fel de înjurătură, dar nu de mamă).

4. Persoanele care vin în pielea goală beneficiază doar de control corporal optic.

5. Tatuații vor fi lăsați la sală doar dacă se vor lăsa beliți de jandarmi, să nu lezeze cumva sensibilitatea ciumeților roșii.


*
*