Hej, tramvai… UDMR îşi îndeamnă electorii să-şi înscrie copiii numai la şcolile maghiare (FOTO)

De câteva zile, prin Oradea circulă un tramvai pavoazat cu o reclamă nouă, comandată de UDMR Bihor. Scris exclusiv în ungureşte, mesajul publicitar îndeamnă orădenii ce aparţin acestei etnii să-şi înscrie copiii numai la şcolile în care se predă exclusiv în limba maghiară, cu argumentul că aşa îşi ajută comunitatea.

„Veniţi cu noi la şcoala maghiară!”, „Fiecare copil contează”, „În ungureşte înveţi mai uşor şi mai bine”, transmit mesajele politicienilor UDMR. Pe undeva de înţeles, dat fiind că numărul elevilor din clasele maghiare este tot mai mic de la an la an, atât din cauza scăderii natalităţii, cât şi pentru că mulţi minoritari preferă să-şi dea totuşi copiii la şcolile româneşti, conştienţi că dacă învaţă bine limba română au şanse mai mari în viaţă.

Ceea ce, deja, nu prea mai e pe placul UDMR…

 

2

2 Comentarii

*
*

  1. >> Postat de EDUARD | 3 aprilie 2017 12:45

    Eu am 3 copii minori care peste 1 an ar trebui sa inceapa clasa 0 si ma lupt ca copilasi mei sa poata sa invete pe limba romana deoarece la noi in sat nu este numai sectie de limba maghiara iar primul oras de noi e la 14 km,dar nu se poate deoarece nu sunt numai 5 copii doritori sa invete limba romana si de ce,pentru ca statul maghiar le da 35o de lei pe copil numai sa invete la sectia de limba maghiara,iar pentru 5 copii nu se infiinteaza o clasa de limba romana asa mi s a comunicat la inspectorat.Atunci nu ii ajuta statul roman sa se inmulteasca clasele de limba maghiara.

  2. >> Postat de Dodo | 31 martie 2017 19:16

    Las ca face odeon (literele mici sunt intentionate) mai multi gyereci (plural pt copii?) si umple scolile lor din ce in ce mai pustii. Hajra odeon!?