Hai la mine că io plec: De ziua lor, poliţiştii s-au grăbit să plece de la activităţile cu publicul

Premiul „Hai la mine că io plec” se acordă poliţiştilor bihoreni care vinerea trecută, adică de ziua lor, au anunţat că vor rămâne în Piaţa Unirii de la ora 10 şi până la 16, ca să sărbătorească alături de comunitate şi să prezinte dotările de care dispun în executarea misiunilor, pe ateliere de lucru.

Mai erau programate şi o expoziţie cu armament şi tehnică, sisteme tehnice de securitate, prezentarea autolaboratorului criminalistic, standuri de informare cu pliante, broşuri şi alte materiale de promovare a profesiei de poliţist şi cu conţinut educativ-preventiv şi, nu în ultimul rând, jocuri și concursuri pentru copii.

Ei bine, din toate astea, nu s-a prea întâmplat nimic. Căci după parada de dimineaţă, la scurt timp după plecarea şefilor şi oficialităţilor, gazdele în uniforme s-au grăbit să plece care încotro, fără să fi anunţat vreo modificare de program.

Aşa se face că, la ora 13, când de fapt cei mai mulţi copii ieşeau de la ore şi ar fi avut posibilitatea să viziteze expoziţia poliţiştilor, piaţa era deja goală. Că deh, orele suplimentare nu se plătesc nici în zi festivă…


*
*