Gură spartă: Ioan Mang a pus în pericol negocierile cu Ryanair dezvăluind că din Oradea se va putea zbura spre Londra

Soarta Aeroportului orădean se joacă la limită. În condiţiile în care noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Pasztor Sandor (UDMR), recomanda încă de la numire ca aerogara să „nu deranjeze” interesele omoloagei din Debreţin, vicepreşedintele Ioan Mang a avut săptămâna trecută o ieşire ciudată.

Aparent contrazicându-l pe Pasztor, social-democratul a lăsat să îi scape public informaţia că Aeroportul a bătut palma cu Ryanair pentru o cursă săptămânală de Londra, din noiembrie. Gafa lui Mang dinamitează, însă, negocierile, făcând de fapt jocul maghiarilor.

Înţelegerea cu operatorul aerian are clauze de confidenţialitate stricte, anunţul urmând să fie făcut doar de Ryanair, motiv pentru care fosta conducere a CJ a şi păstrat discreţia asupra negocierilor încă din septembrie 2015.

Ieşirea lui Mang este cu atât mai curioasă cu cât, aeroportul fiind în subordinea lui Pasztor, nu avea de ce să-şi dea cu părerea. Reprezentanţii Ryanair au şi cerut deja explicaţii conducerii aeroportului orădean, care a dat din colţ în colţ. Deci, dacă firma irlandeză îşi va „lua zborul”, măcar ştim de unde să începem cu „mulţumirile”…


*
*