Gropa cu bani: Prețul parcării subterane din Piața Independenței aproape s-a dublat!

Parcarea subterană din strada Independenţei, aflată deja de trei ani în stadiul de săpătură pe malul Crişului, se anunţă un loc de îngropat bani.

Primăria şi compania parteneră RDS&RCS negociază de mai multe săptămâni modul în care vor împărţi costurile de construcţie a viitorului parking, în condiţiile în care preţul aproape că s-a dublat.

La cererea patronului Zoltan Teszari, arhitectul angajat de companie, Macalik Arnold, a livrat municipalităţii în anul 2015 proiectul iniţial cu titlu de grant, iar rezultatele s-au văzut.

Investiţia s-a blocat încă din faza de excavare, iar termenul de predare a fost amânat de trei ori, ultimul, stabilit pentru decembrie 2018, fiind la fel de nerealist ca primele două, astfel că proiectul a trebuit refăcut în întregime.

Cum în urma reproiectării valoarea lucrării a „sărit” de la 24 milioane lei la 43 milioane lei, municipalitatea a realizat abia luna aceasta ce scump poate fi un proiect primit gratis. Mai ales că, în ciuda gropoiului săpat în buricul târgului, nici nu are cum îngropa pocinogul!


*
*