Greu la deal! Personaje celebre din Oradea îşi cumpără terenurile oraşului, pe care şi-au ridicat case, după ce redevenţa a crescut de 15 ori

Domnia se plăteşte! Municipalitatea a majorat de 15 ori redevenţa datorată de proprietarii caselor ridicate la mijlocul anilor 2000, cu ajutorul unor credite ANL, pe un amplasament al Primăriei din strada Titus Popovici.

Cum suma datorată anual a crescut peste noapte de la suma simbolică de 200 lei la una usturătoare, de 3.000 lei, cele 31 de familii au făcut rapid demersuri pentru achiziţionarea terenului.

Municipalitatea a acceptat înstrăinarea parcelelor la preţul de 40 euro/mp propus de evaluator. Nu de alta, dar solicitanţii erau şi greu de refuzat: casele de pe deal aparţin unor nume cu greutate, începând de la senatorul Gavrilă Ghilea şi deputatul Rozalia Biro, până la directorul comercial al Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Mureşan, directorul adjunct al Instituţiei Arhitectului Şef, Adriana Lipoveanu, şi fostul şef al Gărzii de Mediu Bihor, Călin Mocan.

Obrazul subţire cu cheltuială se ţine!


*
*