Gazaţi aici

Ne-am plâns mereu că în Oradea nu sunt gaze. Mereu în contratimp, acum când toţi au decis s-o ia pe ulei, noi trecem pe gaze. Centrala de termoficare va fi pe gaz, prin cartierele mărginase se mai îngroapă câte o conductă galbenă, şoferii bat cu râvnă cu cheia în buteliile de aragaz şi, colac peste numita pupăză, au apărut şi gazele de şist.

Doar gazu’ grizu’ ne mai lipseşte ca să fim siguri că e o chestiune de timp până să sărim în aer. Prin concesionarea zonei Băile Felix pentru prospectarea gazelor de şist avantajele economice vor fi uriaşe. Întreaga zonă va fi contaminată , aşa că pensiunile vor da faliment şi, uite aşa, nu se va mai consuma apă termală, că şi aşa e pe cale de dispariţie.

Gazele de şist venite pe conductele de apă vor duce la faliment fabricile de maşini de gătit. Vrei să-ţi încălzeşti mâncarea? Dă drumul la apă, aprinde un chibrit şi gata!

Nu-i văd în clar nici pe fabricanţii de jacuzzi. La ce să mai iei pompe când gazele bolborosesc de la natură în tăuri? Singurul lucru neplăcut este că decizia Guvernului de a ne gaza a fost luată pe şistache.


*
*

Women Moncler delmas Trench Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler meille Padded Jacket Beige Sale Online 2016 Women Moncler lissy Padded Jacket Sky blue Sale Online 2016 Moncler Sleeveless Striped Stretch Dress White Blue Mens Moncler Lightweight Puffer Down Vest Black On Sale Women Moncler renne Padded Coat 2015 Sale Online 2016 Women Moncler joux Padded Jacket Grey Sale Online 2016 Mens Moncler Morane Logo Stripe Down Jacket Black On Sale