Funcţionari cu fumuri: După ce a primit plângeri, Ilie Bolojan a desfiinţat locul de fumat din Primărie

Cine spune că fumatul e nesănătos? În Primăria Oradea, cel puţin, funcţionarii vicioşi fac mai multă mişcare decât nefumătorii. Astă primăvară, imediat după intrarea în vigoare a Legii antifumat, salariaţii municipalităţii care nu au reuşit ori nu au vrut să se lase au început să iasă la ţigară în curtea instituţiei sau pe trotuarul dinspre stradă.

Cum imaginea nu dădea deloc bine în ochii contribuabilului convins că funcţionărimea belfereşte pe banii lui, primarul Ilie Bolojan a ordonat mutarea fumătorilor într-un loc special amenajat, cu vedere la parcarea interioară. Abia mutaţi aici, însă, vicioşii şi-au ridicat în cap colegele de la etajul superior al clădirii, supărate că sunt obligate să suporte fumurile celor ieşiţi în pauză de ţigară.

Cum n-a putut fi rezolvată pe cale amiabilă, între colegi, disputa a ajuns din nou până la edil, care a ordonat săptămâna trecută strămutarea vicioşilor din clădirea municipalităţii. Pentru început în curte. Iar dacă îi vede prea des în pauze, probabil în stradă, sau, de ce nu, în Criș.


*
*