Fostul şef de la Protecţia Consumatorului, Sebastian Secoşan, va lipsi trei ani din peisaj

E clar că etnobotanicele dăunează grav libertăţii. Fostul şef de la Protecţia Consumatorului, mai exact a consumatorului de etnobotanice, Sebastian Secoşan a fost condamnat la 3 ani de pârnaie cu executare.

Pe teren propriu, adică la Oradea, a fost mângâiat doar cu trei ani, dar cu suspendare, poate pentru că judecătorii bihoreni sunt mai atenţi la atenţii. În deplasare, însă, la Bucureşti, oamenii în robă nu l-au mai iertat.

Secoşan a fost condamnat pentru că a luat mită 1.100 de euro de la nişte traficanţi de etnobotanice, care la rândul lor la ora asta sunt în zeghe. Carevasăzică un an de închisoare pentru 400 de euro.

Norocul lui e că nu e pretenţios şi lacom, că dacă punea botul la 10 mii de euroi, de exemplu, stătea după gratii cât contele de Monte Cristo. Eu cred că Secoşan nu este cel mai mare bandit din sistemul bugetar şi n-ar strica dacă justiţia şi-ar îndrepta braţul lung şi nemilos şi spre Ministere. În trei zile, pe acolo n-ar mai rămâne ţipenie de om fără lanţuri la picioare.


*
*