Fake news: Agenția de știri a Consiliului Judeţean se ocupă cu răfuieli, nu cu știri

Aşa numita agenţie de ştiri a Consiliului Judeţean Bihor, cu angajaţi plătiţi din bani publici, se ocupă cam de orice altceva în afară de ştiri. În urmă cu câteva zile, News Bihor a publicat o critică la adresa Primăriei Oradea, care lasă în paragină fostul Spital de Psihiatrie, în timp ce „patronii” Judeţului fac acelaşi lucru cu fosta Policlinică Mare.

Tot prin intermediul News Bihor, administratorul public Szabó József i-a transmis o scrisoare deschisă cu accente politice lui Sebastian Lascu, PNL-istul care acuză CJ Bihor că nu-i ia în seamă un proiect pentru zonele de camping. Atât de mult se ocupă „jurnaliştii” de alte subiecte încât atunci când vine vorba să scrie simple ştiri, furnizate chiar de Consiliul Judeţean, o dau în bară.

Săptămâna trecută, spre exemplu, pe portalul agenţiei a apărut informaţia că au fost selectate prin licitaţii firmele care vor face studiile de fezabilitate pentru două bazine didactice de înot, pe care CJ le va finanţa în Nucet şi Săcueni. De fapt, SF-urile s-au făcut demult, acum fiind selectate firmele care vor elabora proiectele tehnice. Se vede că slujbaşii News Bihor au alte gânduri, pardon, teme…


*
*