Există suspiciuni rezonabile că şoferul cu arabi în portbagaj era traficant de persoane

Acuma dacă vrei să bagi pe cineva la zdup foloseşti expresia: suspiciuni rezonabile. E la fel de la modă ca englezismul: face sens. Am văzut un comunicat de la poliţiştii de frontieră, care după ce au prins 11 arabi într-un TIR, care încercau să ajungă în Occident, ne-au informat că există suspiciunea rezonabilă că respectivii doreau să o şteargă în Vest.

E ca şi cum ai zice despre un violator care şi-a făcut treaba cu bărbăţie că există suspiciuni rezonabile că omul şi-ar fi descheiat prohabul. Mai sunt eufemisme din astea cu scopul de a ne tâmpi.

La domnul Mang s-au găsit elemente de palgiat de parcă era comunicatul NASA care ar fi spus că pe Marte s-au găsit elemente ce ar putea duce la concluzia că există viaţă. Păi, măi fraţilor, ori sunt traficanţi de persoane sau plagiatori ori nu. Că nu se poate să fii un pic gravidă sau să nu prea ai bilet de tren.

Revenind la reţeaua de traficanţi, mă bucur că a fost destructurată, deşi am şi eu suspiciunea rezonabilă că mai există încă vreo zece reţele care abia aşteaptă să tureze motoarele pentru a duce peste graniţă suficient de mulţi arabi ca în două cincinale Europa să devină teren arabil.


*
*