Drum stupid: Cum îi blochează drumul rapid pe orădenii de pe dealuri

Investiţie de 16 milioane euro, drumul rapid ce leagă zona Dragoş Vodă de Episcopia Bihor îi incomodează rău pe orădenii de pe dealuri. Cum calea de acces dinspre strada Olteniei cu trecere peste calea ferată a fost anulată, locuitorii zonei se înghesuie la ore de vârf pe strada Piatra Craiului, dar se blochează mereu sub podul pe care drumul rapid supratraversează această stradă.

Construit parţial în şosea, piciorul din beton al pasajului a redus carosabilul de la două benzi plus trotuarul la doar o bandă şi jumătate. De parcă nu era de ajuns, „strâmtorarea” se petrece într-o curbă fără vizibilitate şi în pantă, astfel că şoferii îşi joacă la noroc integritatea proprie şi a maşinilor.

Se poate spune că, astfel, investiţia îşi atinge de două ori scopul de fluidizare a traficului: sus, pe pasaj, drumul expres scutează la 5 minute timpul de deplasare din Velenţa în Rogerius, iar jos, sub el, cerne şoferii buni de cei slabi. Pentru că, la fel ca-n Fast and Furious, cine nu ştie conduce reînvaţă să umble pe jos…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de Mirela | 30 ianuarie 2016 02:28

    M-aș bucura dacă oamenii care sunt în necunostinta de cauza, nu ar face comentarii de dragul artei . Eu stau pe acea strada și zilnic evit la „mustata” cate un accident de cate ori merg sau vin și apare cineva din sensul opus. Ma întreb cat o sa mai reusesc,încă sper ca aceasta curba sa nu rămână asa,deși nu știu cum vor reuși sa mute pilonul de susținere a drumului expres.