Doctor Cianură: Universitatea din Oradea l-a făcut Doctor Honoris Causa pe un susţinător al exploatărilor de la Roşia Montană (FOTO)

Universitatea din Oradea şi-a completat săptămâna trecută lista celor mai distinşi membri, adică a Doctorilor Honoris Causa, cu un nume aparent prestigios: Ovidiu Nicolescu, profesor al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Numai aparent, fiindcă Nicolescu s-a compromis în ultimii ani din greu făcând reclamă proiectului de exploatare cu cianuri a aurului din Roşia Montană, motiv pentru care ASE i-a şi cerut să nu-şi mai folosească titlul de profesor când vorbeşte de RMGC. Reputaţia ştirbă a lui Nicolescu n-a oprit-o însă pe decăniţa Facultăţii de Ştiinţe Economice, Adriana Giurgiu, să-i ofere cea mai mare distincţie a Universităţii.

Presimţind însă urmările, adică pagubele de imagine, decăniţa a programat festivitatea luni, imediat după alegerile prezidenţiale, când ochii tuturor au fost aţintiţi asupra preşedintelui ales al ţării. Mai mult, a transformat momentul într-o ceremonie cu uşile închise, la care au fost prezenţi doar o mână de universitari.

Bine, totuşi, că nu i-a pus proaspătului Doctor Honoris Causa şi o cagulă pe cap şi n-a oficiat festivitatea cu lumina stinsă.


*
*