Dezbatere înghesuită: De ce nu au încăput orădenii la dezbaterea pe impozitele locale (FOTO)

Dezbaterea publică a fiscalităţii din Oradea pe 2016 s-a amânat de joia trecută pe săptămâna aceasta. Mobilizaţi de PSD, peste 50 de pensionari veniţi să protesteze împotriva dărilor s-au revoltat că sala mică a Primăriei, unde urmau să aibă loc discuţiile, abia numără 20 de locuri pe scaune şi majoritatea vor trebui să stea în picioare.

Refugiaţi pentru câteva minute în sala mare, unde voiau să forţeze strămutarea dezbaterii, protestatarii au ieşit în cele din urmă pe hol după ce au constatat că încăperea fusese rezervată pentru o şedinţă a UDMR. Mulţimea s-a risipit doar la intervenţia primarului Ilie Bolojan, care a anunţat o nouă dezbatere, în sala mare, miercurea asta.

Ultima dată când încăperea s-a dovedit neîncăpătoare a fost în 2011, când 250 de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari au protestat faţă de intenţia municipalităţii de a institui un singur operator de termoficare la nivelul întregului oraş. Numai că şi atunci măsurile luate i-au cam fript la buzunare, cam cum se va întâmpla şi acum…


*
*