Deputatu-l Matiuţă: PDL-istul nu e prieten cu abecedarul şi se încurcă în liniuţe

Nu o dată politicienii dovedesc că mai bine ar fi stat în banca lor decât să se acopere de tot râsul. Recent, a comis-o şi deputatul PDL Liviu Laza Matiuţă, care a trimis presei un comunicat despre o interpelare adresată ministrului Economiei, Constantin Niţă şi o declaraţie politică pe care o susţinuse în plenul Camerei, ambele având ca temă situaţia minei Băiţa, unde angajaţii au făcut grevă de teamă că vor rămâne fără locurile de muncă.

Atâta doar că, în loc să scoată în evidenţă preocuparea sa pentru oamenii muncii, textele deputatului au arătat cât de neşcolit este. Politicianul a scris că „prin închiderea acestei mine nu numai că dispar locuri de muncă dar se v-a (!) produce un dezastru ecologic când apa se v-a (!) deversa la suprafață, apa fiind contaminată” şi că „oamenii intră în grevă pentru neplata salariilor, iar copiii nu au manuale după ce să înveţe”.

Ce n-a mai spus deputatul, dar s-au convins jurnaliştii, e că în mod cert nici el n-a ostenit prea tare cu manualul de limba română „după ce” să se corecteze…


*
*