De meserie „doamnă”: Război cu cuvinte grele, pe Facebook, între primărița din Brusturi și consilieri

Disputele dintre primăriţa PSD de Brusturi, Livia Bârlău, şi opoziţia liberală din Consiliul Local capătă accente comice.

Ultimul scandal a izbucnit în urma şedinţei de la sfârşitul lunii august. Consilierii PNL au părăsit sala de şedinţă revoltaţi, reproşându-le omologilor de la PSD că la sfârşitul anului şcolar din 2018 au refuzat să voteze premierea copiilor merituoşi, cum era normal, iar acum au propus recompensarea acestora cu ocazia zilelor comunei care au avut loc în ultimul weekend din august.

Disputa din sala de şedinţă s-a mutat pe reţelele de socializare. „Bârlău, în loc să vină cu argumente pentru susţinerea celor postate de ea, face ce ştie cel mai bine: ameninţă, jigneşte, denigrează şi insultă. Greu de spus «doamnă» unei femei care la şedinţa de vineri înjura consilierii locali ca la uşa cortului”, scria săptămâna trecută pe contul personal liberalul Mircea Roman.

Reacţia primăriţei nu s-a lăsat aşteptată. Livia Bârlău a comentat rapid de pe contul Brusturi Bihor: „Sunt Primăriţa. Bată-l Dumnezeu pe consilierul de batjocură. Îl «asmută» şefii ca pe marionete… Am vrut să îi transmit că am fost şi sunt o «doamnă» prin natura ocupaţiei, dar se pare că nu are capacitatea să înţeleagă”.

Dacă acum, când este „doamna primar”, foloseşte un limbaj de mahala, nu e greu de bănuit cum se va exprima de anul viitor, când riscă să îşi piardă „ocupaţia”…


*
*