Dana Budeanu e fana „campionului intergalactic” Ilie Bolojan

Există la Bucureşti o doamnă croitoreasă pe care am văzut-o de două ori. Pentru prima şi ultima dată. Se numeşte Dana Budeanu şi este varianta masculină a numitului Mircea Badea. Enervată la culme că Rareş Bogdan a spus despre primarul traseist Mihai Chirica că este un „Bolojan al Iaşului”, doamna s-a apucat să-i ridice osanale primarului Oradiei.

Şi încă multe: „în starea de urgenţă omu’ a fost campion internaţional, intergalactic, numărul unu”, este „ţiplă” – expresie folosită când cineva arată bine, este fără cusur -, „Bolojan e şmecher de 12 ani, trei mandate”, „a făcut de-a rupt”, „Bolojan e Dumnezeu, mă! E Dumnezeul vostru, al tuturor pe la PNL”, „a rupt oraşul pă genunchi” şi „şterge cu voi toţi pe jos, nu vă e ruşine?”, referindu-se la PNL-işti. 

Cum doamna este prietenă cu Gabriela Firea şi l-a lăudat pe Bolojan, am avut în primă instanţă temerea că lui Bolojan i s-o fi întâmplat ceva, iar acum este lăudat pentru meritele sale conform principiului: despre cei duşi, numai de bine. 

Ulterior am descoperit că doamna dorea tocmai să sublinieze că şi Bolojan a lăsat cândva Oradea fără apă caldă pentru a înlocui ţevile vechi, la fel cum face acum Firea. 

Oricum, nici nu ştii cum e mai bine în campania electorală: să te laude duşmanii sau să te înjure prietenii. Cert este că Ilie Bolojan sigur nu se simte prea confortabil după aşa panegiric.

Vezi întregul discurs al doamnei Budeanu, aici!


*
*