Comisia pentru Apărarea Drepturilor Maghiarilor îi apără pe unguri de UDMR-iştii şovini

Când un bărbat are prea mult timp liber, ori merge la pescuit, ori îşi face o comisie. Avocatul Arpad Kolozsi şi câţiva amici de-ai lui au înfiinţat o Comisie pentru Apărarea Drepturilor Maghiarilor.

Asta îmi aduce aminte de un individ care susţinea că e semiilegalist, adică el se ascundea dar nu-l căuta nimeni. Ei bine, comisia asta a stabilit că primarul Bolojan e un şovin pentru că a acceptat, împreună cu Consiliul Local schimbarea denumirii unei străzi ce purta numele poetului Bajor Andras.

La vremea respectivă şi mie mi s-a părut că cei din Consiliul Local au fost nişte mâini umede şi blege, pentru că nu poţi accepta orice trăznaie a cetăţenilor. Deşi hotârârea de Consiliu a fost votată inclusiv de udemerişti, Kolozsi şi compania îi cer primarului să-şi ceară iertare pentru crima comisă. Mai mult decât atât, dând evenimentului dimensiuni apocaliptice spun că se va ajunge ca ungurii să poarte steaua lui David.

Cum Steaua lui David era purtată de evrei, eu vin cu altă propunere: dacă membrii comisiei nu pot demonstra că au circumcizie, să fie obligaţi să poarte doar Steaua lui Becali.


*
*