Codrul, junglă roşie: Cine sunt cei doi PSD-işti în cărţi pentru şefia Direcţiei Silvice Bihor

La doar o lună după plecarea tehnocraţilor, partidele de la guvernare au reînceput să discute despre plantarea sau replantarea, după caz, a propriilor tovarăşi la şefia instituţiilor guvernamentale.

În Bihor, primul post luat în discuţie este cel de şef al Direcţiei Silvice, de unde vara trecută a fost obligat să demisioneze pesedistul Adrian Cristian Florescu, care pusese o maşină de serviciu la dispoziţia a trei tovarăşe de partid, Erica Mang, Adelina Coste şi Stela Babău, pentru a pleca la mare, la o întâlnire a femeilor social-democrate.

Bihorel a aflat că deşi „victima” tehnocraţilor şi-ar dori postul înapoi, şansele lui Florescu sunt cam nule. Motivul? Şeful PSD Bihor, Ioan Mang, i-a promis şefia Direcţiei Silvice fostului deputat PDL Liviu Laza Matiuţa, drept recompensă că s-a convertit la „social-democraţie” chiar în campania electorală, dar pentru funcţie se agită încă un fost PDL-ist, Leontin Cipleu, în prezent şef de Ocol Silvic la Aleşd, amic cu consilierul judeţean Florian Oros, şi el fugit la PSD.

Aşa că pentru stăpânirea codrilor bihoreni se anunţă o adevărată „licitaţie”, despre a cărei „greutate” ar putea afla mai degrabă un procuror decât Bihorel…


*
*