Clădirilor din Oradea le-a picat faţa. Apoi au luat plasă

O veste tristă pentru orădenii care se chinuie să stea în inesteticele palate din centrul oraşului. Parlamentul a aprobat o lege prin care proprietarii sunt obligaţi să-şi renoveze faţadele din banii lor. Decizia aleşilor neamului e chiar scandaloasă, bieţii oameni sunt siliţi să umble la teşcherea deşi normal ar fi ca alţii să le zugrăvească casele.

Aşa că bietele clădiri care deja de un cincinal au luat plasă, vor trebui să se înfăţişeze turiştilor în toată splendoarea. Cum cinismul guvernanţilor a mers extrem de departe, oamenii ar trebui cumva recompensaţi. Aşa că eu propun câteva măsuri reparatorii:

1. Primăria să zugrăvească gratis interiorul locuinţelor din Centru.

2. Poliţia Locală să le schimbe buteliile inclusiv buteliile de vin.

3. Locuitorii din cartiere sunt obligaţi să presteze câteva ore de clacă pentru înfrumuseţarea spaţiului verde din Centru şi din balcoanele palatelor.

4. Odată cu iluminatul arhitectural să fie reabilitat şi iluminatul interior, care să fie plătit din impozitele contribuabililor.

5. La trecerea prin Centru cetăţenii trebuie să plătească o taxă de admiraţie către locatarii din clădirile vechi. Sunt exceptaţi cei care declară pe proprie răspundere că circulă cu capul în pământ, fără să admire stilul secession.

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de eu | 10 septembrie 2013 16:54

    tu cel care ai scris acest articol esti un prost. da unu asa mare.
    asta e ca si cu maidanezii… toata lumea ii pupa in c*r pana o omorat un om si s-au luat masuri

    tu cel care ai scris articolu, inchipuietzi ca parintii tai, copiii tai sunt loviti in cap de o bucata din cladirea derapanata si mor… oare la fel o sa scrii articolu?