Ceata lui Pițigoi: Poliţiştii din Ştei au refuzat să fugă după un infractor, pe motiv că… e periculos!

Premiul „Ceata lui Piţigoi” se acordă poliţiştilor de la Secția Rurală Ştei, trimişi să-l prindă pe individul care l-a atacat şi înjunghiat recent pe tatăl primarului din Rieni, Gheorghe Bota. Bătrânul stătea la o cabană din zona Padiş şi a intervenit pentru o familie de ciobani atacați de un bețiv din Lazuri de Beiuş.

Supărat că e luat la rost, agresorul n-a stat pe gânduri şi, scoțând un cuțit, l-a înjunghiat pe Bota în picior. Bătrânul era cât pe ce să moară căci, până la sosirea Ambulanței, a pierdut mai bine de 1,5 litri de sânge.

Chemați de urgență să-l prindă pe cuţitarul care a fugit să se ascundă în pădure, polițiştii din zonă au refuzat, pe motiv că omul e nebun şi le-ar pune viața în pericol, asta chit că stăteau cu armele la cingătoare.

Supărați, sătenii şi apropiații primarului Bota au plecat fără ei în căutarea individului, singurul “organ” care li s-a alăturat să-i ajute fiind un polițist maghiar, aflat pe timpul verii în Padiş, într-un schimb de experiență.

“Păi, de ce am eu pistol? Dacă nu se predă, îl împuşc. Măcar scapă lumea de un nebun”, ar fi zis omul legii din Ungaria, spre uimirea românaşilor.

În final, nebunul a fost prins, reținut pentru 24 de ore, iar acum are interdicția de a părăsi localitatea până la finalizarea anchetei în care e acuzat de vătămare corporală.


*
*