Ce-i cu mâna nu-i minciună: Noul sistem de vot de la Consiliul Județean, inaugurat cu o… pauză

Aleşii judeţului s-au modernizat mai mult decât pot duce. Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a spart în decembrie 23.200 de euro, plus TVA, pentru un sistem nou de vot şi de sonorizare, cumpărat fără licitaţie de la un SRL din Salonta, Globomax, al unui anume Nagy Lajos.

Marţea trecută, şedinţa ordinară a CJ a început cu o întârziere de 20 de minute deoarece respectivul a fost chemat să le facă un instructaj consilierilor judeţeni. Nagy, însă, s-a bâlbâit şi a „scrântit” rău de tot limba română, zicându-le aleşilor că „se explică pe foaie cum se funcţionează sistemul”, „o dată numa’ un microfon funcţionează” şi că durata de vot este de 7 secunde, iar „în timpul aste trebuie să daţi votările”.

Chiar şi după ce, în sfârşit, au înţeles cum funcţionează instalaţia, aleşii PNL au cerut să voteze tot tradiţional, prin ridicare de mâini, primul punct de pe ordinea de zi, cel privind validarea celui de-al 18-lea consilier al puterii, PSD-istul Adrian Szatmari, pe care o refuză deja de luni de zile pentru a păstra egalitatea de 17 voturi la 17. S-au temut, probabil, că vreunul dintre colegi se va încurca la folosirea noului sistem, pe când „ce-i cu mâna nu-i minciună”.


*
*