Cadou de pomană: Consiliul Judeţean nu vrea module termice plătite de Primărie la Teatrul Arcadia

Strada Vasile Alecsandri, una din străzile centrale ale Oradiei unde destui locuitori încă se încălzesc pe lemne, deşi au la îndemână şi gazul, este în plin şantier.

Ca să încurajeze oamenii să se racordeze la reţeaua termică centralizată, Termoficare montează la fiecare imobil un aşa-numit modul termic, un fel de mic punct termic. Deşi investiţia nu-i costă nimic, proprietarii unor imobile vor să refuze oferta.

Mai precis, patronii Cooperativei Încălţămintea Oradea, care spun că nu au nevoie de încălzire, dar şi Consiliul Judeţean, care deţine o parte a complexului Palatul Vulturul Negru, în care funcţionează Teatrul Arcadia. Pe motiv că vrea să depună un proiect pentru reabilitarea clădirii, CJ a anunţat Primăria că nu o lasă să monteze modulul, pentru ca nu cumva organismele europene să aibă vreo problemă cu investiţia oraşului.

Ce fel de problemă ar putea avea, dat fiind că modulul este practic o instalaţie nouă în imobil, nu o construcţie sau o modificare a acestuia, n-a explicat nimeni. Oricum, ţinând cont cine conduce județul, explicațiile ar fi inutile…


*
*