Bugetare cu proces: Şeful PSD-iştilor din Consiliul Local Oradea vrea să-şi „bage” proiectul prin tribunal

Cursa pentru desemnarea celor zece proiecte care vor primi finanţare de câte maximum 200.000 euro din partea Primăriei are toate şansele să derapeze, în premieră, către un arbitraj în instanţă.

Marţea trecută, consilierul local PSD Liviu Sabău Popa, director economic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bihor, a cerut să-i fie comunicată componenţa comisiei şi criteriile după care au fost selectate cele 54 de proiecte declarate eligibile şi care au trecut în faza votului la urnă.

Iniţiator al unui proiect pentru amplasarea a 40 de defibrilatoare în zonele aglomerate din oraş, declarat neeligibil, şeful grupului PSD din Consiliul Local vrea ca instanţa să dispună reînscrierea proiectului în cursă, pentru a fi votat de orădeni.

Sabău Popa e convins că proiectul său a fost „picat” din raţiuni politice, făcând o comparaţie cu o iniţiativă similară lansată în Cluj şi creditată cu cele mai multe voturi în cadrul procesului de bugetare participativă.

Dar, ce-i drept, în Clujul condus de liberalul Emil Boc proiectul n-a fost iniţiat de un pesedist care, în rest, se opune tuturor iniţiativelor municipalităţii…


*
*