Retrospectiva săptămânii: Bolovan simplifică legile exproprierii cu… buldozerul

Luni

Vio Apevistu către Ghiusi: „Ai văzut cum a fost de Ziua Armății? Nu tu ciolan, nu tu fasole!”. „Cum era pe vremea tinereții tale?”. „Mamă, ce mai iureș! Făceam un salt înainte de la Bufetul Autogării până la Oituz. Aveam bere și-n cizme”. „În aplicații mergeați?”. „Sigur. Ne înarmam cu baionete, tirbușoane și desfăcătoare de bere”.

Marți

Şeful de la Ambulanță a fost destituit. „Știi cum e la noi, politicienii. Pe ușă am venit, pe ușă plecăm”. „Ce ți se impută?”. „Multe. Oricum, nu mai puteam sta ca șef, că nu îndeplineam condițiile de vechime”. „Dar nu vor fi discuții în alianță? Că ALDE e alături de PSD la guvernare”. „Da’ ce, poți spune de ALDE că e partid?!”.

Miercuri

Ca șef peste municipiile țării, Bolovan propune simplificarea legilor exproprierii. „Până să facem un drum trebuie să așteptăm cinci ani pentru o sentință judecătorească”. „Și care ar fi soluția optimă?”. „Eu aș băga instant buldozerul în casele ce ne stau în drum. Unii zic că, totuși, ar trebui să așteptăm să iasă oamenii dinăuntru”…

Joi

Nae polițistul, pus pe statistici. „Au ieșit o grămadă de infractori cu legea asta nouă. Din păcate, tot la trei minute se dă o spargere de locuințe”. „Suntem unici în Europa cu tâmpenia asta!”, l-am incitat. „Suntem unici pentru că e prima oară când sunt mai puțini infractori în sistemul penitenciar decât în Casa Poporului”.

Vineri

Prefectul, împăciuitor. „Niște oengiști vor să facă un marș pe biciclete pentru repornirea lucrărilor la Autostradă. Dar demersul lor este inutil!”. „De ce? Pentru că oricum nu se rezolvă niciodată nimic?”. „Nu, pentru că deja lucrurile sunt pe un făgaș bun. Avem autorizație, inclusiv de mediu, așteptăm numai să vedem câștigătorul la licitație. Parcă văd că o să iasă Bechtel”.

Sâmbătă

Vandalul  care a făcut praf niște scaune în tramvai și-a trimis mama să plătească paguba și amenda de 1.000 de lei. „Păi bine, mă, după ce te-a spurcat tot internetul pentru comportamentul tău mizerabil, nici măcar nu te duci personal să plătești amenda?”. „Mă, io pentru 1.000 de lei nici nu mă dau jos din pat”…

Duminică

La Sorbonica se va preda în slovacă. La câtă română știu dascălii, nici nu mă mir.


*
*